Ekoglitter vrs PET glitter

Mikä ero on Ekoglitterillä ja PET -glitterillä?

Iso ja tärkeä kysymys, josta keskustelemme todella usein toimistolla glitternistien kanssa sekä keikoilla asiakkaiden kanssa. Tässäkin asiassa on monta puolta. Tärkeää olisi, että löydät muiden harkittujen kulutustottumuksiesi rinnalle kultaisen keskitien myös glitterin käytön suhteen !

Alla meille tärkeitä huomioita, faktoja ja ajatuksia:

Asiat EIVÄT ole listattu tärkeysjärjestyksessä!

  • Ekoglitter on ympäristöystävällisempää! Mallistomme ekoglitterit ovat yli 90% luonnossahajoavia, joten ympäristö kiittää! Lisää ekoglittereistä voit lukea täältä!
  • PET -glittereissä on huimasti vahvempi kiilto ja laajempi värivalikoima. Ekoglitterit ovat huimasti luontoystävällisempiä. Näitä asioita voi miettiä etenkin kun miettii glittereiden käyttötarkoitusta (esimerkiksi lastenjuhlat vrs lavameikki). Aina ei ole tarvetta super kiillolle ja aina ei ekoglittereiden tarjoamalla kiillolla pärjää. Sinä tiedät käyttötarpeesi parhaiten 🙂
  • PET -glitterit sekä ekoglitterit ovat todella riittoisaa tavaraa! Yhdellä 5 millin purkilla peittää noin A3 -paperin kokoisen alueen. Teitpä glittereillä lähes minkä tahansa kokoisen meikin, purkkien sisältö riittää piiiiitkäksi aikaa!
  • Glitterit (PET ja ekot) ovat harvoin päivittäisessä käytössä.
  • Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) tekemän tutkimuksen mukaan vesistöihin päätyvistä mikromuoveista 11% on kosmetiikasta peräisin olevia. Lähde löytyy täältä.
  • Tärkeintä on poistaa glitterit niin etteivät ne päädy viemäriin. Tämä koskee ehdottomasti myös ekoglittereitä! Viemäriin tulisi laittaa vain sitä itseään 🙂 Todella moni päivittäisessä käytössä oleva meikki sisältää mikromuoveja, joten meikkikaappiin kannattaa vilkaista myös tätä silmällä pitäen… Pesetkö päivittäin ripsarin mukana muovia, joka päätyy suoraan vesistöihin? Lue lisää aiheesta täältä!
  • Ekoglitterit tuntuvat iholla pehmeämmältä, sillä ne on valmistettu selluloosasta. Tämä kiva homma etenkin kun miettii pienempiä glitterfaneja!

Tässä muutama mieleen tullut pointti ja fakta! Painotan, että näitä asioita me pohdimme ja tällaisiin lopputuloksiin me olemme tulleet! Tärkeää on miettiä, mikä sinulle on tärkeintä.

Nähdään hileissä!

Tiina