Kuinka kaikki oikein alkoi

Glitternistin lyhyt historia

Tätä meiltä kysytään todella usein keikoilla ja tapahtumissa, joten alla pieni Glitternistin historiikki!

Vuoden 2015 uusi vuosi oli tulossa ja mietimme kavereiden kanssa kuumeisesti teemaa aaton bileisiin. Asia ratkesi nopeasti, kun jostain pienen pienestä ruotsalaisesta nettikaupasta löytyi k o s m e e t t i s t a glitteriä! Olimme jo kaveriporukan kanssa unohtaneet 90 -luvun glittergeelipuikot (muistatteko ne joissa oli pyörivä pää ja pikkuhilettä..?) ja hilehuulikiillot.

Äkkiä nettikaupaan tilaus sisään ja odottamaan!! No tilaus ei koskaan kerennyt ajoissa perille, mutta bileet olivat joka tapauksessa tosi jees 🙂

 Kuva Glitternistin ensimmäiseltä keikalta Beyonce -bileissä (2016). Kuva Glitternistin ensimmäiseltä keikalta Beyonce -bileissä (2016).

Kevään 2016 kaikkien muiden bileiden teemana olikin sitten glitter. Mitä tahansa tyttöjen kanssa juhlimme, naamassa oli glitteriä. Oli Emman polttarit, vappu, kotibileitä… Joka bileissä glitteriä oli enemmän ja enemmän naamassa, hiuksissa ja vaatteissa. Allekirjoittanut oli silloin elämäntilanteessa, jossa mietinnässä oli mitä tehdä seuraavaksi. Olin pyörittänyt ensimmäistä yritystäni silloin jo useamman vuoden ja halusin alkaa tekemään jotain uutta. Yksi kavereistani ehdottikin miksen alkaisi puskemaan glitterjuttua eteenpäin? Bileissä meiltä nimittäin aina kysyttiin mistä glitteriä oikein saa ja kuka niitä oikein osaa kasvoille laittaa.

 Glitternistin piste Sideways -festareilla 2017. Glitternistin piste Sideways -festareilla 2017.

Alkukesästä bongasin facebookista Anna Brotkinin järjestämät Beyonce -bileet (joita sittemmin onkin juhlittu jo useamman kerran). Laitoin Annalle viestiä facebookissa ja taisimme molemmat olla yhtä epävarmoja siitä miten ihmiset ottavat niin randomin asian vastaan. Tulimme kuitenkin tulokseen “why not?”.

Muistan kun menin bileisiin aivan paniikissa mini-glittervalikoimani kanssa. Mitä jos ketään ei innostuisi glittereistä? Pidin pienen pientä glitterpistettä yksin juhlissa jossa oli vieraita useita satoja. Keikka meni kuitenkin yli odotusten. Jonoa oli useita kymmeniä metrejä ja ihmiset rakastivat glitteriä ihan yhtä paljon kuin kaveriporukkani!

Seuraavaksi sain kutsun Ivana Helsingin pisteelle Sideways -festareille ja mutkien kautta päädyimme myös Weekend -festareille tekemään glittereitä.

“Glittermania” oli alkanut Helsingissä ja syksyllä avasimme nettikaupan, jossa myyntiin kosmeettista glitteriä ja muuta oheistavaraa!

 Ensimmäisiä keikkasettejämme! Ensimmäisiä keikkasettejämme!

Vuodesta 2017 eteenpäin Glitternistin toiminta on kasvanut joka vuosi. Glitternistejä löytyy tällä hetkellä noin 35 Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Oulusta. Teemme vuodessa 100-150 glitterkeikkaa aina polttareista isoihin yritystapahtumiin ja festareihin! Suomessa on paljon bileitä <3

Ensi viikolla tekstiä siitä mitä kaikkea työmme sisältää, eli millaista on olla glitternisti!

Your fellow partner in Shine,

Tiina