How to do it?

Alla ohjeita ja vinkkejä glittermeikin tekoon! Kaikki tarvittavat tuotteet löytyvät nettikaupastamme! Ekoglittereitä voit käyttää kasvoilla, hiuksissa tai muualla vartalolla. Rohkeus ja mielikuvitus ovat tässäkin asiassa parhaat ystäväsi. Glittermeikin voi toki tehdä monella tapaa, vaikkapa korostavana osana esimerkiksi silmämeikkiä.

STEP 1 - KIINNITYS

Peitä glitteröitävä alue kevyesti kiinnittävällä aineella, esimerkiksi vaseliinilla. Mikä tahansa vedetön ja paksu rasva käy tähän erinomaisesti! Kestävämpään kiinnitykseen voit käyttää myös iholle tarkoitettua liimaa. Nettikaupastamme löytyy ekologinen iholiima on super!

PRO-VINKKI:

Ennen "isoa iltaa" kokeile glittermeikkiä etukäteen, etenkin jos aiot käyttää kiinnitykseen iholiimaa tai glitteröidä "hazardi-alueen" kuten silmäluomet tai huulet! Glitter elää usein täysin omaa elämäänsä ja testimeikki on hyvä tehdä, ettei sitten itse tärkeänä päivänä tule yllätyksiä!

STEP 2 - GLITTERIT

Itse glitteriöintiin voit käyttää joko sormea tai meikkisivellintä. Myös pehmeät vesiväri- tai muut vastaavat siveltimet käyvät tähän tarkoitukseen oikein hyvin! Muista kerrostaa glittereillä, mitä enemmän glitteröitävää aluetta työstää, sitä upeampi on lopputulos (vrt. luomivärin laittoon). Sekoittele värejä ja kokoja rohkeasti!

PRO-VINKKI:

Glittereille kannattaa omistaa omat siveltimet. Nimittäin kun sivellin on kerran päässyt glitterin makuun, there's no turning back! Esimerkiksi Glitternistin Magic Brush on tähän tarkoitukseen hyvä ja edullinen sivellin !

STEP 3 - VIIMEISTELY

Glittermeikin voi viimeistellä meikinkiinnityssuihkeella tai suihkauttamalla iholle varovasti ihoystävällistä hiuslakkaa. Glitter pysyy paikallaan myös ilman sen kummempia kiinnityksiä ja sitä voi korjailla päivän mittaan samaan tapaan kuin muutakin meikkiä. Jos käytät kiinnitykseen liimaa, et tarvitse viimeistelevää tuotetta!

PRO-VINKKI:

Glittermeikkiä korjatessasi kokeile ensin tarttuuko glitter iholle lisäämättä kiinnittävää ainetta (vaseliini, tms) ja lisää sitä vasta tarpeen vaatiessa.

 

STEP 4 - POISTAMINEN

Vaikka ekologiset glitterit hajoavat luonnossa, ne eivät kuulu viemäriin. Paras ekoteko on poistaa glitter oikein, eli pyyhkimällä tuote pois iholta esimerkiksi vanulapulla ja heittämällä glitterinen vanulappu roskakoriin tai biojätteeseen (jos käytät poistamiseen luontoystävällistä puhdistusainetta)!

PRO-VINKKI:

Öljypohjaisilla meikinpoistoaineilla glitter lähtee iholta erinomaisesti!

Tiina Hakala